Gevel impregneren

Waarom de gevel impregneren

Hebt u in uw woning of bedrijfspand een schimmel- of vochtprobleem? Dit kunt u verhelpen én voorkomen door de gevel te laten impregneren.

Bij het impregneren (hydrofoberen) wordt een beschermende coating aangebracht. Deze laag dringt diep door in de structuur van de stenen en voegen, zodat deze van binnenuit beschermd worden. Regenwater wordt niet meer in de muur opgenomen. Door de waterafstotende laag hebben algen, mos en vocht geen kans. De impregneerlaag draagt bij aan een langere levensduur van de gevel. Bovendien ziet uw bedrijfspand of woning er na het impregneren van de gevel weer als nieuw uit.

 

Een gezonder binnenklimaat met het buisje van Karsten

Wij kunnen uw gevel meten op de waterdoorlatenheid hiervan, dit doen we met de boijl meter.
Uit deze meting zal blijken in hoeverre een impregneerbehandeling zal bijdragen aan de conditie van de gevel en het binnenklimaat van uw pand. Bij een goed geimpregneerde gevel zult u namelijk een gezonder en gunstiger binnenklimaat behalen met minder stookkosten. Geimpregneerde stenen houden geen vocht meer vast waardoor u er zeker van kunt zijn dat deze vorstbestendig zijn en niet kapot kunnen vriezen. Mits uiteraard het juiste impregneermiddel wordt gebruikt en ook dit nemen wij dan mee in ons advies naar u.

het buisje van Karsten

Onze werkwijze bij het impregneren van de gevel

Voor een goede hechting moet het oppervlak van de gevel natuurlijk eerst grondig gereinigd worden door middel van stoomreiniging. Vervolgens wordt de speciale coating aangebracht op de gevel. De gevel van uw woning of bedrijfspand krijgt op deze manier weer een schone, frisse uitstraling.

Behalve dat de gevel door het impregneren water- en vuilafstotend wordt, heeft impregneren van uw gevel nog meer voordelen: de gevel is brandwerend, minder kans op vorstschade, graffiti verwijderen is veel gemakkelijker omdat het niet in de muur trekt, de gevel blijft beter schoon, heeft minder onderhoud nodig en geniet een langere levensduur.

De gevel is na het impregneren beter beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling, behoeft minder onderhoud en is dus duurzamer!

Contact

Wilt u meer weten over het impregneren van de gevel, of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Denito Reiniging adviseert u graag over de mogelijkheden. U kunt ons bellen of gebruik maken van het contactformulier.