Dak impregneren

 

Waarom het dak laten impregneren

Als u het dak laten reinigen, kunt u ervoor kiezen om het daarna te laten impregneren. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Het dak wordt hierdoor beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling. Door het impregneren vergt de dakbedekking minder onderhoud en geniet een langere levensduur. Omdat uw dak droger blijft, hebben algen en mossen veel minder kans zich te hechten aan de dakbedekking. De dakpannen blijven ademend: het water druppelt er aan de buitenkant vanaf en aan de binnenkant kan het vocht weg. Hierdoor hebt u duurzaam profijt van de uitgevoerde reiniging.

 

Onze werkwijze bij het impregneren van het dak

Het oppervlak van het dak moet eerst grondig met hogedruk gereinigd worden, want dan kan het impregneermiddel tot diep in de poriën van de dakpannen trekken. Vervolgens brengen wij in één of meerdere lagen het hydrofobe impregneerproduct aan op de dakpannen.

Tijdens het impregneren controleren wij uiteraard het dak ook op gebreken, en voeren indien nodig reparaties uit. Wij beschikken over professionele materialen en gereedschappen en kunnen ook de plaatsen op het dak bereiken waar u zelf niet bij kunt komen. Het impregneren van het dak is specialistisch, risicovol werk, dat Denito Reiniging graag voor u verzorgt.

Het resultaat: een fris en schoon dakoppervlak. Uw dak ziet er vele jaren weer als nieuw uit.

 

Impregneren niet behandeldImpregneren behandeld

 

Coating van het dak

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor dakcoating in plaats van het impregneren van het dak. Met een coating wordt het dak van uw woning of bedrijfspand ook beschermd tegen vuil en weersinvloeden. Bovendien hebt u de mogelijkheid om het dak een andere kleur geven. Het coaten van uw dakpannen is dus een slim kostenbesparend alternatief voor nieuwe dakpannen. 

 

Contact

Wilt u meer weten over het impregneren van het dak, over onze tarieven, of wilt u graag direct een vrijblijvende offerte opvragen? Denito Reiniging adviseert u graag over de mogelijkheden. U kunt ons bellen of gebruik maken van het contactformulier. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.